Tänk dig att efter en stärkande skön sömn, vakna och upptäcka att solen lyser från en klarblå himmel. Efter en snabb uppstigning så väntar en näringsrik "Hållfjällsfrukost", en bra början på en dag ute på fjället. I samband med frukosten så gör du ditt eget smörgåspaket och hämtar din termos som är fylld med varm choklad, kaffe eller saft.

Facebook

Tillsammans med din familj eller kompisar, så tar ni på er skidorna direkt utanför entrétrappan och åker ut på dagens skidtur. Turen startar direkt med skön och härlig skidåkning, inget slitsamt klättrande för att komma upp på fjället, du startar ju direkt på kalfjället.

Efter ett par timmars skidåkning så är det dags för välbehövlig rast, och ni letar upp en plats som ligger lite i lä för vinden. Om solen fortfarande är framme så blir rasten extra njutbar och ni kanske vill ta långrast, sitta eller ligga och känna hur solens varma strålar bättrar på solbrännan. Ett annat förslag kan vara att testa fjällfiske i någon av områdets sjöar.( Då behöver du fiskekort) .

Framåt fyra-fem tiden så känns det bra att se Hållfjället ligga i solskenet, och den sista biten hem blir extra lättåkt, kanske även "först hem får pris". Efter att du har duschat, så känns det skönt att slappa en stund.

Klockan 18.00 är det så dags för middag i matsalen, där såväl brasan i öppna spisen som de tända ljusen ger en intim och festlig stämning. En gedigen fjällmiddag fyller på energin och förstärker känslan av natur och vidd. Hållfjällets matsedel, som bygger på husmanskost lagad från grunden och inspirerad av Jämtland och vårt närområde, brukar vara mycket uppskattad av gästerna.

Efter maten så erbjuder Hållfjället möjligheter till samvaro mellan gästerna på sätt som man själva bestämmer. Någon TV finns inte och det är medvetet, därför att under vistelsen på Hållfjället ska man kunna koppla av "världen utanför", och istället få uppleva den positiva inspiration som den gudomligt vackra naturen ger. Självklart så finns det möjligheter att ordna olika arrangemang, om gästerna så vill.

Om det är stjärnklart och eller månsken, så kan du på Hållfjället uppleva en vinterhimmel som ingen annanstans. Att stå ute på bron och titta på en stjärnhimmel som inte störs av det ljussken som finns i vanliga fall, är en sak man minns länge. Om dessutom norrskenet flammar, då är det bara kylan utomhus som får dig att gå in i värmen igen.

OBS Vi är alkoholfria

Bokningar för säsongen görs bäst här

Kontakta oss på telefon 0647-341 60 eller 0647-340 49